| Tenis de camp | Tenis

Tenis

CIMG0843

Tenisul de câmp este un sport jucat fie între doi jucători (simplu), fie între două echipe a câte doi jucători (dublu). Jucătorii folosesc o rachetă pe bază de racordaj pentru a lovi o minge de cauciuc acoperită cu pâslă peste fileu, mingea trebuind să ajungă în terenul adversarului. Originar din Anglia, la sfârșitul secolului al XIX-lea, tenisul s-a răspândit mai întâi în lumea engleză, în special la persoanele bogate […]

Tenisul de câmp este un sport jucat fie între doi jucători (simplu), fie între două echipe a câte doi jucători (dublu). Jucătorii folosesc o rachetă pe bază de racordaj pentru a lovi o minge de cauciuc acoperită cu pâslă peste fileu, mingea trebuind să ajungă în terenul adversarului.
Originar din Anglia, la sfârșitul secolului al XIX-lea, tenisul s-a răspândit mai întâi în lumea engleză, în special la persoanele bogate din clasele superioare.
Tenisul este acum un sport olimpic și este jucat indiferent de bani, de vârstă, în multe țări de pe glob. În mod remarcabil, în afara adoptării sistemului „Tiebreaker”, regulile sale au rămas neschimbate din 1890.
Tenisul ca sport modern are două origini. Între anii 1859 și 1865, [Harry Gem] și prietenul său Augurio Perera au dezvoltat un joc care combina elemente de rackets și jocul spaniol pelota.[1][2] În 1874, împreună cu doi doctori de la Warneford Hospital, au fondat primul club de tenis din lume pentru a juca pelota pe gazonul din spatele hotelului Manor House.[3] The Courier din 23 iulie 1884 a evidențiat unul dintre primele turnee de tenis, care s-a desfășurat pe terenurile de la Shrubland Hall.
În decembrie 1873, Walter Clopton Wingfield a inventat un joc similar, pentru amuzamentul invitaților săi la o petrecere în grădina de pe proprietatea sa de la Nantclwyd, în Llanelidan, Wales. Jocul său avea la bază vechiul sport de tenis în sală, Jeu de paume. Conform istoricilor moderni ai tenisului, și terminologia tenisului modern derivă din acea perioadă, deoarece Wingfield a împrumutat și numele și o mare parte a vocabularului francez al tenisului regal și le-a aplicat noului joc.
Primele campionate de la Wimbledon, Londra, au avut loc în anul 1877. În 21 mai, 1881, s-a format Asociația națională a tenisului de câmp a Statelor Unite ale Americii (în prezent poartă denumirea de United States Tennis Association) pentru a standardiza regulile și a organiza competiții. Campionatul național american de tenis masculin la simplu, sau U.S. Open, s-a organizat pentru prima dată în 1881 la Newport, Rhode Island. Campionatul național american de tenis feminin la simplu s-a organizat pentru prima dată în 1887. Tenisul a fost un sport popular și în Franța, unde s-a organizat pentru prima dată turneul French Open în 1891. Astfel, Wimbledon, U.S. Open, Australian Open, și French Open (care datează din 1905) au devenit și au rămas cele mai prestigioase evenimente în tenis. Împreună, aceste patru competiții poartă denumirea deGrand Slam (un termen împrumutat din bridge).

4.8

user